Lankstus / modifikuojamas duomenų eksportas

Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-15 13:42
Sukurtas modifikuojamo duomenų eksporto funkcionalumo 'alfa' versija (pilnai veikianti, bet ne galutinė). Tai funkcionalumas, kurį jūs pamilsite :)

Jį galite rasti Kita->Duomenų eksportas

Ką jis daro?

1. Jūs pasirenkate iš kokios lentelės ir kokius laukus norite eksportuoti
2. Pasirenkate susijusias lenteles ir jų laukus

Išsaugojate eksporto nustatymus ir kiekvieną kartą eksportuojate (į XLS aba CSV) būtent tokios struktūros duomenis, kokius apsirašėte. Papildomai galite nustatyti datos filtrą.

Šis funkcionalumas bus prieinamas tik Plus ir aukštesnį planą turintiems vartotojams. Kitiems eksportuojami duomenys ribojami iki 10 eilučių.

Planuojama dar padaryti: laukų išdėstymo vietų nustatytmas; numatyti filtrai.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-15 13:44
Kaip tai veikia:

1. Pasirenkate kokius duomenis eksportuojate.

Reikia pradžioje rinktis detaliausios lentelės duomenis (pvz. jei norite gauti sąskaitos eilučių ir sąskaitų informaciją, tai pagrindiniai duomenys bus eilutės, o papildomi - sąskaitos)
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-15 13:45
Išsaugojus pagrindine lentelę

2. renkamės jos laukus ir kokias papildomas lenteles norime įtraukti į ataskaitą
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-15 13:46
Išsaugome ir kadangi pasirinkome 3 papildomas lenteles

3. Nurodome kokius laukus norime eksportuoti iš šių papildomų lentelių
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-15 13:46
Išaugome ir einame į skirtuką "Peržiūra"
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-15 13:48
Nustatome datos filtrą (jei reikalingas) ir spaudžiame atitinkamą mygtuką.

Sugeneruojami duomenys.

Eksporto struktūrą turi apsirašyti tik vieną kartą, o paskui tik eksportuojame duomenis.
virgiszitaxe
2018-02-15 20:46
Ar nežinant duomenų lentelių struktūros ir jų tarpusavio sąsajų/santykių (One-One Relationship, One-Many Relationship, Many-Many Relationship), bei Primary key, Foreign key bus galima pasidaryti tokį duomenų eksportą, kurio rezultatu bus galima pasitikėti? Programuotojas key-us nesunkiai nuspės iš laukų pavadinimų, bet šis funkcionalumas, tai, turbūt, ne programuotojams skirtas.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-19 09:25
Šis funkcionalumas skirtas ne programuotojams. Programuotojai bet ką gali pasiimti per API.

Šiame eksporte konkrečių ryšių žinoti nereikia, nes pasirinkus pagrindinę lentelę, galima rinktis papildomas, tik turinčias ryšį su vienu įrašu kitoje lentelėje. Todėl kaip pagrindinę lentelę reikia rinktis detaliausią (pvz. sąskaitų faktūrų eilutės), o paskui susijusias (sąskaita faktūra, prekė ir pan.) Visi ryšiai aprašyti programiniam kode ir vartotojui jų nustatinėti nereikia.

Iš pagrindinės lentelės net nebūtina rinktis rodomus laukus (jei nėra poreikio), o ją naudoti kaip ryšių pagrindą kitiems duomenims ištraukti.

Šiaip padarytas funkcionalumas ir many-many ryšiams, bet kol jo kol kas tokių ryšių pasirinkti negalima, nes eilutės pradeda dubliuotis ir paprastą vartotoją tai gali klaidinti. Mano galva, 95% atvejų turėtų užtekti ir galimybės pasirinkti vieną detalią, o kitas susijusias su vienu įrašu.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-19 15:01
Eksportas papildytas galimybe nustatyti eksportuojamų laukų eiliškumą, bei keisti stulpelių pavadinimus.

Šios dalies pildyti nebūtina. Jei bus paliktas neužpildytas eiliškumas ar pavadinimai, bus eksportuojama pagal numatytą eilę.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-21 16:26
Jau galima susikurti ir savo laukus, kurie bus užpildyti įvestomis reikšmėmis.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-27 12:44
Sukurta galimybė pridėti ir vieną "suminę" lentelę eksporto faile.

Pvz. eksportuojate pirkėjų sąrašą ir norite papildomai išeksportuoti pardavimo sumas iš sąskaitų faktūrų.
Pridedate suminę lentelę "Pardavimo sąskaitos", pasirenkate kurie laukai iš jų bus sumuojami ir eksporto faile turite papildomą stulpelį su agreguotais pardavimo sąskaitų duomenimis.

Dėmesio:
1. Suminę lentelę galima pridėti tik vieną (nes papildomai jungiant kitas lenteles susidvigubintų duomenys). Tai techninis apribojimas.
2. Sumavimo laukais rinkitės sumas "pagrindine valiuta", nes kitu atveju jums gali būti susumuotos sąskaitos skirtingomis valiutomis (o pagal valiutas nėra grupuojama). galite sumuoti kiekius, tūrius ir pan., svarbu, kad suprastumėt kas ten sumuojama.
GiedriusEG
2018-08-01 01:04
Labai geras įrankis kai pabandai. Radom viena nesutapima. Traukiant Pard pasiūlymo eilutes., prie papilsomu lenteliu neduoda pasirinkti Pirkėjo duomenu. Traukiant Pardavimo užsakymo eilutes lyg ir viskas gerai
Naujausios žinutės