Integracija su brūkšninio kodo skaitytuvais

Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-07 15:09
Sukurta integracija su brūkšninio kodo skaitytuvais.

Nuo šiol kurdami pardavimo, pirkimo sąskaitas arba užsakymus galite naudoti brūkšninio kodo skaitytuvus ir taip paspartinti prekių įtraukimą į sąskaitą.
Atsargų žurnalai taip pat automatizuoti.

Kokie skaitytuvai yra suderinami su sistema?

Visi skaitytuvai, kurie kompiuteryje atpažįstami kaip papildoma klaviatūra ir nuskaitydami siunčia brūkšninio kodo reikšmę, o jos pabaigoje ENTER "paspaudimą". Tokias galimybes turi ir taip standartiškai veikia praktiškai 99% brūkšninio kodo skaitytuvų. T.y. pradedant pačiais paprasčiausiais, kurie neturi galimybių prieš kodą pridėti prefiksų ar pan. Svarbu tik, kad jie veiktų kaip papildoma klaviatūra.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-07 15:11
Kaip tai veikia?

Atsidarote naujos sąskaitos kūrimą ir eilutės apačioje matote pranešimą "pasiruošęs brūkšninio kodo skenavimui".

Skenuokite kodą ir nuskenuota prekė atsiras sąskaitos eilutėse arba gausite pranešimą, kad prekė nerasta.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-07 15:16
Užpildžius papildomus sąskaitos laukus (pvz. kiekį ir kainą) ir jei norite skenuoti kitą prekę, turite klaviatūroje spausti mygtuką "ESC" (Escape) arba pele spragtelėti pranešimą "norint skenuoti spauskite ESC arba spragtelėkite pele čia".

Pranešimas pasikeis į žalią ""pasiruošęs brūkšninio kodo skenavimui" ir vėl galėsite skenuoti kitą prekę.

Techniškai kalbant tai reikia tam, kad įvedama forma prarastų "fokusą" ir jūsų nuskenuota informacija nebūtų įvesta į kokį nors lauką. Nebent tą lauką norite užpildyti informacija iš skenuojamo bkrūkšninio kodo. Pvz. galite "padėti" kursorių ant sąskaitos numerio ir nuskenuoti tiekėjo sąskaitos numerio barkodą - bus užpildytas numerio laukas, bet prekių paieška nebus atliekama.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-07 15:19
Brūkšninio kodo skaitytuvą galite naudoti ir prekių sąrašo filtruose (tiek prekių sąraše, tiek išsaugotos sąskaitos eilučių filtre). Kursorius turi būti paieškos laukelyje.

Nuskenavus kodą, paieškos laukelis yra "pažymimas", kad skenuojant kitą kodą jis būtų ištrintas ir vėl įvestas kitas kodas.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-07 16:27
Jei turėsit pastabų ar pasiūlymų, rašykite čia.
virgiszitaxe
2018-11-07 19:12
Telefone brūkšninio kodo skaitymo funkciją ir anksčiau naudodavau kartais. Dabar gal bus dar paprasčiau. Ačiū.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-08 08:57
O kaip telefone nuskaityti barkodą, kad jis būtų perduotas į web aplikaciją? :)
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-08 14:41
Dar mintis yra padaryti mygtuką, kad galima būtų skenuoti "serijomis" - t.y. visų pirma nuskenuojamos visos prekės, o tik paskui suvedama jų informacija (pvz. kiekiai).
Nes dabar pritaikyta tokiam procesui - nueskenuojama prekė, įvedamas kiekis, Esc, nuskenuojama prekė, įvedamas kiekis, kaina Esc.

O būtų galima dar daryti - nuskenuojama prekė, nuskenuojama prekė, nuskenuojama prekė, nuskenuojama prekė, ir po skenavimo suvedami visi kiekiai ir kainos.
virgiszitaxe
2018-11-08 22:43
Gal yra ir daugiau, bet aš žinau tik du būdus. Pirmas, elementarus Copy – Paste. Antras, yra kodo(ų) skaitymo app-sas ir ne vienas, kuris veikia kaip telefono klaviatūra. Palieti teksto laukelį, iššoka telefono klaviatūra, toje klaviatūroje spaudi skenavimo mygtuką, teksto laukelyje turi nuskenuotą kodą. Toliau jau viskas natūraliai veikia, pvz., filtravimo laukelyje atsifiltruoja tik ta prekė, kurios kodas buvo nuskaitytas.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-14 09:09
Ačiū už info!
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-14 09:22
Sukurta galimybė skenuoti brūkšninius kodus "serijomis", t.y. visų pirma nuskenuoti visas parduodamas/perkamas/nurašomas prekes, o paskui užpildyti jų kiekius ir kainas. Tam reikia apačioje įjungti "skenuoti serijomis" opciją.

Tai dabar galima prekes skenuoti 3 būdais. 1 ir 2 būdai skirti paprasčiausiems brūkšninių kodų skaitytuvams, 3 - daugiau funkcijų turintiems skaitytuvams, t.y. kurie gali pridėti "prefiksą" prieš siunčiamą kodą:

1. Nuskenuojama prekė, užpildomas kiekis ir kaina, spaudžiama klaviatūroje ESC mygtukas ir galima skenuoti kitą prekę.
2. Įjungiama opcija "skenuoti serijomis". Nuskenuojamos visos norimos prekės (jokių klaviatūros mygtukų tarp skenavimų spausti nereikia). Po skenavimo užpildomi kiekio ir kainų laukai.
3. Jei jūsų skeneris turi prefikso siuntimo funkciją, tai nustatykite jį taip, kad prieš brūkšninį kodą jis pasiustų ESC klavišo mygtuko paspaudimo kodą. Tada jums nebereikės įjunginėti opcijos "skenuoti serijomis", nes pats skeneris automatiškai "nuims fokusą" nuo įvedamo lauko ir paruoš sistemą skenavimui.
Šis punktas dar netestuotas realioje aplinkoje, nes laukiu kol bus pristatytas sudėtingesnis skeneris ir su kuriuo bus galimybė tai ištestuoti.

Dėl barkodų skenerių integracijos, tai dar numatoma padaryti integraciją su skeneriais, kurie turi vidinę atmintį - t.y. kai nuskenuojami kodai, jie saugomi skenerio vidinėje atmintyje, o paskui visi vienu metu perduodami į sistemą. Didelė tikimybė, kad tai jau veikia įjungus "skenuoti serijomis" režimą, bet kol neištestuota, tol negaliu tvirtint.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-14 09:24
Beje, brūkšninių kodų skenavimas jau veikia ir atsargų žurnaluose. Dar bus tobulinamas inventorizacijos "workflow" dirbant su skeneriu.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-14 09:35
Bendras patarimas dirbant su brūkšninio kodo skaitytuvu. Šis patarimas negalioja aukščiau aprašytiems procesams, nes juose yra eliminuota žemiau aprašyta problema ir nieko papildomo daryti nereikia, o galioja tik tiems atvejams, kai su skeneriu norite užpildyti pvz. naujai kuriamos pirkimo sąskaitos numerio arba prekės brūkšninio kodo laukus, t..y. nuskenuoti brūkšninį kodą, kad būtų užpildytas atitinkamas laukas.

Gali būti, kad jūsų skeneris yra "išmanesnis" ir gali pats eliminuoti šią problemą. Tai patarimas paprastiems skeneriams.

Brūkšninio kodo skaitytuvas yra papildoma klaviatūra, kuri siunčia klaviatūros klavišų paspaudimus ir todėl šiam procesui įtakos turi kompiuterio kalbos nustatymai, nes kodas dažniausiai yra sudarytas iš skaičių, o lietuviškoje klaviatūroje skaičių vietoje yra lietuviškos raidės. Pridedu pvz. kaip atrodo kodas, nuskenuotas kai kompiuteryje yra įjungta lietuvių kalba.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-14 09:40
Ką daryti, kad tame lauke atsirastų ne lietuviškos raidės, o brūkšninio kodo skaičiai?

1. Kompiuteryje įsijungti Anglų kalbą prieš skenuojant kodą . Bet tai nėra labai patogu kas kart perjunginėti kalbas.
2. Skenavimo metu paspausti klaviatūroje "Alt Gr" mygtuką (jūsų kompiuteryje gali būti kitas mygtukas už tai atsakingas, prasitestuokite), kuris paspaudimo metu išjungia lietuviškų raidžių klaviatūrą ir nuskenuoja tvarkingą kodą į pildomą lauką.
virgiszitaxe
2018-11-14 13:04
Neesu dirbęs su kodų skeneriais, bet man labai sunku patikėti, kad skenerio darbas gali priklausyti nuo klaviatūros išdėstymo. Mano supratimu, jis turėtų nuskaitęs brūkšninį kodą paversti jį charmap-o kodų seka ir tą seką nusiųsti programai pageidavusiai kodo arba dar paprasčiau siųsti jau tekstą. Nežinau nei vieno brūkšninio kodo protokolo, kuriame būtų lietuviškų raidžių, tai iš kur jis ištraukia lietuviškas raides? Kodėl jam iš viso turi rūpėti klaviatūros išdėstymas? Išdėstymų yra milijonas, vien lietuviškų mažiausiai keturi, jau neklabant apie kitas kalbas.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-11-14 13:51
Visų pirma dar kartą pakartosiu - kas susiję su barkodų skenavimu itax.lt kai yra parenkama prekė sąskaitoje/užsakyme ar žurnale nesvarbu kokia kalba nustatyta kompiuteryje visada barkodas bus nuskaitytas teisingai ir nereikia perjunginėti kompiuteryje nei kalbų, nei dar ko nors, nes sistema laukia to barkodo ir apdoroja, kad nebereiktų nieko papildomo daryti.

Problemos su kalba gali kilti, kai sistemoje yra nuskaitomas barkodas į tekstinį lauką ir naršyklė jį gauna ir pavaizduoja tokį koks ir pasiųstas skaitytuvo (šito barkodo itax.lt sistema neapdoroja, nes tada reiktų kiekvieną klaviatūra rašomą tekstą ar skaičių perimti ir galvoti galbūt tai barkodas ir tai lagintų). Skeneris nesiunčia teksto, jis siunčia klaviatūros paspaudimus (jis gali pasiųsti ir tekste nematomus klavišų paspaudimus, pvz. F1, F2 ..., Ctrl, Shit, del), nes tai yra papildoma klaviatūra ir kompiuteris jį mato kaip klaviatūrą. Kompiuteris gauna klaviatūros paspaudimus, jis juos interpretuoja pagal savo kalbos nustatymus ir atiduoda naršyklei.

Pratestuoti ką nuskaito skaitytuvas galima labai paprastai - atsidarot tekstinį redaktorių (notepad ar pan.) ir skenuojat barkodus. Pakeičiat kalbą kompiuteryje ir vėl nuskenuojat. Ir tada matosi kas ir kaip. Ar ten kodas ar lietuviškos raidės.

Tokio tipo (klaviatūros imitacijos) skeneriai masiniam naudojimui yra patys populiariausi, pigiausi ir nereikalauja jokio diegimo kompiuteryje. Kitas variantas būtų per com portą veikiantys skeneriai, kuriems reiktų diegti specialius draiverius bei programinę įrangą ir todėl niekas jais nesinaudotų. Bet, manau, jie pilnai veiktų ir web aplikacijoj.

Aš testuoju su pačiu paprasčiausiu skeneriu, kuris tik moka nuskaityti barkodą ir gale jo pasiųsti CR (enter klaviatūros paspaudimą). Tai yra pats paprasčiausias variantas ir visi skeneriai tą gali. Turbūt "kietesni" skaitytuvai gali patys spręsti ir kalbų suderinamumo problemas. Bet tai tik palengvins gyvenimą, nes nekils problemų, kurias aprašiau.
TechEc
2018-11-14 16:06
Iš asmeninės patirties su barkodų skeneriais: mano turimas blogai skenuoja (grąžina raides/simbolius), jei išjungtas numlock - o tas ypač aktualu nešiojamame kompiuteryje be skaičių klaviatūros.
GiedriusEG
2018-11-15 22:06
Grįžti iš atostogų ir bam - afigiena funkcija. Liko iš esmės automatizauotai kažkaip lipdukus iš pirkimų pasidaryti :)
ltjautiena
2020-09-03 21:15
Sveiki, gal kas susidūrėte su prekės bar kodo skenavimu, kuriame nurodytas prekės svoris?
Naujausios žinutės