Paslaugos komplektuojamose prekėse

virgiszitaxe
2018-01-30 10:45
Sveiki,

į komplektuojamas prekes neduoda įtraukti prekių, kurių tipas paslauga. Taip daryti neįmanoma ar tik nemoku padaryti teisingų nustatymų?
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-02 14:39
Paslaugų komplektuoti negalima, nes jos neturi savikainos.
virgiszitaxe
2018-02-03 21:39
Kodėl neturi savikainos? Jei paslaugą perku, tai net labai turi tokia paslauga savo savikainą, o gamyboje paslaugų savikainos dalis dažnai yra didesnė už sunaudotų atsargų savikainos dalį.

Gal neteisingai suprantu komplektavimo žurnalų paskirtį. Komplektuojant (gaminant) prekę norėtųsi matyti kiekvienos komplektavimo dalies savikainą, komplektavimo dalies sumą (kiekis × savikaina), gaminamos prekės savikainą (visų komplektavimo dalių sumą). Šitoje vietoje jau galima būtų kalbėti ir apie pagamintos prekės pardavimo kainą (su antkainiu procentais, antkainiu valiuta ar fiksuotą). Nieko panašaus darydamas komplektavimą nematau ir tai glumina.

Viskas ką man padaro komplektavimas, tai teisingai perkėlinėja atsargų kiekius sandėlyje ir nurašo į sąnaudas teisingas sumas parduodant pagamintą prekę, bet iš kur žinoti už kiek prekę parduoti, kad nors koks pelnas į kišenę nukapsėtų? :) Atsiprašyti kalkuliatoriaus ir užrašų knygutės? :)

Gal, kai sistemos aprašyme skyrius „Pardavimo ir pirkimo kainų nustatymai“ bus paruoštas pasidarys aiškiau. Dabar neaišku kuo skiriasi laukeliai „Pirkimo kaina“ ir „Pardavimo kaina“ prekės redagavimo kortelėje nuo kainų įvedamų kortelėse „Pirkimo kainos“ ir „Pardavimo kainos“. Susidarė įspūdis, kad dvi pastarosios turi reikšmės tik kai prekės likutis sandėlyje ne nulinis arba kai įvedama fiksuota kaina.
TechEc
2018-02-05 09:42
Jeigu paslaugas perpardavinėjate, pajamuokite kaip prekes. Tada jos turės savikainą ir galėsite komplektuoti.
virgiszitaxe
2018-02-05 12:25
Tokia mintis, taip pat, yra kilusi. Pasidaryti dar viena sandėlį Paslaugos ir saugoti sandėlyje, bet būdamas naujokas itaxe.lt vis dar galvoju, kad gal ne viską gerai žinau ir yra lengvesnis būdas.

Iš perparduodamų paslaugų gal tik siuntos yra. Man aktualiau savos paslaugos, kad į sukomplektuotos/pagamintos prekės pardavimo kainą būtų įskaičiuota komplektuojamųjų paslaugų pardavimo kainos.

Ko gero teks daryti taip.
Sandėlio pavadinimas: Mėnuo
Prekių likutis sandėlyje Mėnuo: darbo valanda – 40 val.
Valandų tiekėjas: įmonės savininkas su 0-niu PVM arba atskaitingas asmuo
Mėnesio pradžioje „užpirkti“ valandų iš savininko, o tada „pardavinėti“ jas?
Sudėtingai kažkaip atrodo.
Konfirma
2018-02-07 07:04
Komplektavimo modulis sukurtas ne gaminio savikaina ir pardavimo kainai apskaičiuoti, o kad būtų paprasčiau nurašyti panaudotas komplektuojamas dalis. Jis tikrai neskirtas pardavimo kainodarai formuoti ir ją sekti.

Ir čia, kaip sakot, be kalkuliatoriaus ar excel tikrai neišsiversit. Arba ieškokit tūkstančius kainuojančios ERP.

Bet, jeigu protingai susidėliosit didžiosios knygos pajamų ir sąnaudų subsąskaitas, vėliau jų skaičius lygindamas, matysite kiek efektyviai dirbate.
virgiszitaxe
2018-02-07 08:50
Mėnesį padirbęs, po truputį, jau pradedu suprasti, kad komplektavimo modulis ne kainodarai. Tiesiog 13 metų pradirbus su SQL-Ledger pirmiausia buvo pagunda ieškoti panašumo, o pastarajame buvo gamybos modulis. Jame darydavau gaminių sąmatas. Iš pirmo žvilgsnio pasirodė, kad komplektavimo modulis labai panašiai veikia. Gaila, kad taip nėra.

Gaminu pagal užsakymus, tai kaip naujas užsakymas taip nauja prekė su savo kainodaros ypatumais. Turbūt, ne mažiau 75% laiko praleidžiu sąmatas skaičiuodamas. Kalkuliatorius ir LibreOffice Calc menki pagalbininkai, nes komplektuojamųjų prekių, o ypač paslaugų gana didelis kiekis, kad pamesti galus spreedsheetinėse lentelėse.

Nepaisant keblumų su sąmatomis vis tiek itax.lt yra daug „vežančių“ dalykų, kurių jau nesinori prarasti/atsisakyti. Dar neišnaudojau (nepakankamai susipažinau) su Pardavimai – >Pardavimo kainos ir Pirkimai –> Pirkimo kainos galimybėmis. Gali būti, kad ten slypi tai ko primygtinai ieškojau komplektavimo modulyje. Gaila, kad nėra aprašymo.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-02-08 14:26
Jūs aprašykite savo procesą ir pasakysiu kaip jį galima vykdyti ar, galbūt, patobulinti sistemą.
virgiszitaxe
2018-02-10 21:05
Procesas paprastas.
1. Iš kliento gaunamas paklausimas kiek kainuos 200 vnt. lankstinukų?
2. Daroma sąmata naujai prekei (Lankstinukas 200×0,327=65,40 € be PVM):
2.1. Atspaudas 100 vnt. × 0,49 € = 49,00 € bus užsakyta spaustuvėje pagal iš anksto sutartą kainoraštį tik tuo atveju jei klientas patvirtins pasiūlymą.
2.2. 200 bigų × 0,025 € = 5,00 € įmonės teikiama paslauga
2.3. 5 pjūviai × 0,50 € = 2,50 € įmonės teikiama paslauga
2.4. 400 lenkimų × 0,02 € = 8,00 € įmonės teikiama paslauga
2.5. 5 dėžės × 0,18 € = 0,90 € paimama iš likučio sandėlyje
3. Pasiūlymas su kaina siunčiamas klientui patvirtinti.
4. Iš kliento gaunamas atsakymas:
4.1. Atsakymas teigiamas
4.1.1. Iš pasiūlymo formuojamas pardavimo užsakymas išsiunčiama sąskaita išankstiniam apmokėjimui.
4.1.2. Gavus apmokėjimą iš kliento siunčiamas siunčiamas pirkimo užsakymas spaustuvei pagal 2.1. sąmatos punktą.
4.1.3. Gaunamas užsakymas iš spaustuvės pagal važtaraštį 100 atspaudų (sąskaitą faktūrą spaustuvė išrašys mėnesio gale). Atliekamos įmonės paslaugos (pjaustymas, bigavimas, lankstymas, pakavimas).
4.1.4. Prekė Lankstinukas 200×0,327=65,40 € be PVM parduodama pagal pardavimo sąskaitą.
4.1.5. Procesas baigtas.
4.2. Atsakymas neigiamas arba, kaip dažnai būna, atsakymo, tiesiog, nėra.
4.2.1. Spaustuvei užsakymas neteikiamas pagal sąmatos 2.1. punktą.
4.2.2. Procesas baigtas.

Problema yra ta, kad neaišku kaip apskaičiuoti prekės Lankstinukas kainą ar bent jau savikainą.
virgiszitaxe
2018-02-21 10:55
Tai kaip su tokio gamybos/prekybos proceso realizavimo tvarka?

Yra dar vienas keblumas su sandėlio likučiais. Prekę Lankstinukas komplektuoju komplektavimo žurnale (100 vnt. spaudos + 5 dėžės). Komplektavimo žurnalo registruoti negaliu kol nėra pirkimo sąskaitos už 100 vnt. atspaudų (bus mėnesio gale, tiksliau jau kito pradžioje). Tokiu atveju ir 5 dėžės iš sandėlio nenusirašo, o matosi sandėlio likučiuose. Vadinasi, realaus prekių, kurios dalyvauja kaip komplektavimo dalys dar neregistruotuose komplektavimo žurnaluose, likučio apskaitoje nematau.
TechEc
2018-02-21 14:27
Darykit pardavimo pasiūlymą, o ne komplektaciją, tik susikurkite savo spausdinimo formą, kuri nerodys detalios lentelės, o tik sumas. Tada veiks ir prekių rezervacijos funkcionalumas (dėžės), ir galėsite įsikrauti prekes/paslaugas, kurių nėra sandėlyje.
virgiszitaxe
2018-02-21 22:17
Ta prasme susikurti per Modifikuojamas ataskaitas Gamybos pasiūlymą, Gamybos užsakymą, Gamybos išankstinę sąskaitą ir Gamybos pardavimo sąskaitą be detalių lentelių?
virgiszitaxe
2018-02-22 17:45
Pasidariau tokį spausdinimo šabloną (nelabai suprantu, kodėl sistemoje vadinama ataskaitomis)
<center><font size='16'><b>Gamybos pasiūlymas Nr. %INVOICE_NO%</b></font>
Data %INVOICE_DATE%</center>
<b>Pardavėjas</b>
%COMPANY_NAME%, įm. kodas %COMPANY_CODE%, PVM kodas %COMPANY_VAT_CODE%, %COMPANY_ADDRESS%, tel. %COMPANY_PHONE%, %COMPANY_WEBPAGE%, el. paštas %COMPANY_EMAIL%
A/s banke %COMPANY_BANK_ACCOUNT%

<b>Pirkėjas</b>
%CLIENT_NAME%
Kodas %CLIENT_CODE%
PVM kodas %CLIENT_VAT_CODE%
%CLIENT_ADDRESS%
Tel. %CLIENT_PHONE%
El. paštas %CLIENT_EMAIL%

Pristatymo adresas %INVOICE_SHIP_TO_ADDRESS%

Apmokėti per %CLIENT_DUE_DAYS% dienas(ų)

<b>Prekės(ių), pasalugos(ų) aprašymas</b>
%INVOICE_MESSAGE%
<right>___________________________________________________________________________________
<b>Iš viso %INVOICE_AMOUNT%
PVM %INVOICE_VAT_AMOUNT%
Iš viso (su PVM) %INVOICE_TOTAL_AMOUNT%
</b></right>

Pasiūlymą sudarė %USER_POSITION% __________________ %USER_NAME%

Pard. pasiūlymui, pard. išankstinei sąskaitai kaip ir tiktų, bet pardavimo sąskaitai aiškiai trūksta privalomų rekvizitų: kiekio, mato vnt., kainos, eilutės sumos.
JuliusNavickas
2018-03-13 15:24
Norėjau sužinoti ar išardant preke galima kiekvienai prekės detalei parinkti tam tikra procentą prekės savikainos. Nes dabar man padalina pagal kieki, bet išardytos detalės turi skirtinga savikaina. Lauksiu atsakymo. Ačiū
Naujausios žinutės