Prekių gavimo registravimas

virgiszitaxe
2018-01-26 22:37
Sveiki,

jei teisingai suprantu prekių gavimas į sandėlį galimas tik per pirkimo sąskaitą. Ką daryti, kai tiekėjas visą mėnesį tiekia prekes, o pirkimo sąskaitą išrašo tik mėnesio gale (yra ir tokių, kurie išrašo kito mėnesio pradžioje už praeitą mėnesį)?

Verslo nustatymuose leidau neigiamą prekių likutį ir pardavinėju dar nenupirktas prekes. Prekės likutis sandėlyje eina į minusą, DK prekės atsargų nurašymas į sąnaudas eina 0,00 sumomis. Gavęs tiekėjo sąskaitą užregistruoju ją. Tada turiu išregistruoti ir vėl užregistruoti visas pardavimo sąskaitas, kuriose buvo parduotos prekės ką tik nupirktos pagal vėjuojančią pirkimo sąskaitą. Tada jau DK realiomis sumomis atsargų savikaina (iš 2 klasės) perkeliama į parduotų prekių savikainą (6 klasę), bet pardavimo sąskaitos data.

Gaunasi kažkokia bilebirda:
1. Prekių atsargos į savikainą nurašomos anksčiau nei jos nuperkamos.
2. Sandėlio likučiai apskaitoje nesutampa su realiais likučiais sandėlyje.

Kažką darau ne taip?
Tomas Aleksiejūnas Admin
2018-01-29 11:07
Praleiskite savikainos perskaičiavimą, po pirkimo sąskaitos užregistravimo ir nereiks užregistruoti. išregistruoti pardavimo sąskaitų.

Kita- > Sistemos užduotys.

Likučiai turi sutapti visada. Atsidarykite prekės kortelę ir matysite visas operacijas ir žinosite kodėl yra toks likutis, koks yra.
virgiszitaxe
2018-01-30 10:31
O čia jau smarkiai sumažins rankinį darbą. Ar tas pats galioja ir atsargoms nurašomoms per komplektavimo žurnalus? Dabar komplektavimo žurnalus tik išsaugau. Registruosiu juos gavęs pirkimo sąskaitą iš tiekėjo. Tada paleisiu savikainos perskaičiavimą per Sistemos užduotis.
Naujausios žinutės